В украинската столица и Киевска област е обявена въздушна тревога, а

...
В украинската столица и Киевска област е обявена въздушна тревога, а
Коментари Харесай

Отново въздушна тревога в цяла Украйна

В украинската столица и Киевска област е оповестена въздушна паника, а жителите са призовани да се приберат в убежища. Според формалната работа за предизвестие за въздушни набези паниката е оповестена в цяла Украйна, в това число в западните райони, отдалечени от зоната на военните дейности.

Това заяви съветската работа на Би Би Си.

По-рано каналите за наблюдаване на украинското въздушно пространство в " Телеграм " оповестиха за ново нахлуване с дрон. Такива налети нормално предшестват ракетните удари.

Предполага се, че дроновете са били изстреляни от руснаците от югоизток, от Азовско море и от север.

Според репортери в Днепропетровска област са били чути детонации - евентуално породени от огъня на украинската Противовъздушна отбрана по дроновете.

Освен това каналите за наблюдаване оповестиха, че съветски стратегически бомбардировачи са се насочили към региона на Каспийско море - нормалните им позиции за изстрелване на ракети по Украйна.

В четвъртък Русия вече беше нанесла най-малко един ракетен удар - две ракети по Уман в Черкаска област.

Малко преди разсъмване формалната работа за въздушна паника на Украйна заяви, че заплахата от въздушен удар към този момент е минала във всички райони, следени от украинското държавно управление.

Съобщения за летящи ракети и системи за противовъздушна отбрана постъпиха по-специално от Ровненска, Житомирска, Волинска и Лвовска област.

След анулацията на въздушната паника, към 6.30 тази заран, Командването на военновъздушните сили на Украйна заяви, че ударите са осъществени от ирански дронове вид " Шахед ", както и с крилати ракети. Изтреляни са от южното направление, а ракетите от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от региона на Каспийско море. На този стадий информацията е за 16 ударни дрона и шест крилати ракети. Унищожени са 10 дрона и четири ракети. Отделно украинците са свалили и разследващи дронове.

На този стадий не се оповестява къде са били попаденията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР